Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Dino Mustafić u Direktno sa Vildanom: Nije loše da uvijek imate spakovane kofere jer živite na Balkanu

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novoj epizodi podcasta Direktno sa Vildanom razgovaramo sa poznatim rediteljem o agresiji na Partizansko groblje, zašto je vlast nijema i koji su zadaci nove vlasti i postoji li zapravo ljevica u BiH?

Prošle smo sedmice slavili Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, a gost u podcastu Direktno sa Vildanom je istrajni antifašista. Filmski i pozorišni redatelj, dugogodišnji direktor MESS-a, autor hvaljenih i nagrađivanih filmova i pozorišnih predstava Dino Mustafić.

Ovaj rođeni Sarajlija mogao je od svoje karijere praviti veliku filmsku priču. Svjestan da umjetnost ne može sama, s Danisom Tanovićem – moderno rečeno – utemeljio je Našu stranku 2008. godine, pa iako se može reći da su i jedan i drugi odustali od politike, kojoj se zapravo nikada nisu ni posvetili, politika ne odustaje ni od koga od nas, pa je Dino – i kao redatelj i kao dobar poznavatelj političkih zbivanja i kao antifašista – savršen sugovornik za naše najnovije druženje.

Razgovaramo o agresiji na Partizansko groblje, zašto je vlast nijema i koji su zadaci nove vlasti? Postoji li zapravo ljevica u BiH? Imamo li izgleda za pomirenje kako s tuđim tako i s vlastitim grijesima saznajte večeras u 21 sat.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste