Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Denis Ćorić: Sinu ne bih pustio, namjeravam još dugo biti trener – (IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Denis Ćorić, šef stručnog štaba HŠK Posušje, gost je 27. epizode podcasta (IN)Direkt. Njegova igračka karijera je vezana za matični Široki Brijeg i nekadašnjeg prvaka BiH, Brotnja iz Čitluka.

Trenerskim poslom se počinje baviti u omladinskim kategorijama Širokog gdje u dvije sezone vodi i juniore. Na sljedećoj stepenici asistira Goranu SablićuGoci Sedloskom i Borisu Paviću. Nakratko vodi prvi tim Širokog Brijega te potom preuzima ekipu Posušja koju uvodi u Premijer ligu. Ponovo se vraća u Prvu ligu FBiH, preuzima GOŠK iz Gabele i ponovo osvaja Prvu ligu.

Sa Posušjem pravi historijski rezultat osvojivši 5. mjesto Premijer lige i biva izabran za najboljeg trenera sezone 2023/2024.

Denisa Ćorića možete bolje upoznati u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste