Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Da je Toma Zdravković bio moler koji je nasilnik i alkoholičar, ne bi ga zvali boemom – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ona je glumicakomičarka voditeljica. Ponosna Zemunka. I pored mnogih uloga koje je igrala u brojnim predstavama, serijama i filmovima, najveću popularnost, stekla je kroz ulogu voditeljice u TV emisiji DNK analiza, zbog čega je dobila nadimak Nataša DNK, koji je prati i danas.

Nataša Aksentijević u pretposljednjoj epizodi podcasta Opet Laka, podijelila je zanimljive trenutke i iskustva iz pomenutog showa, ispričala je o svom glumačkom putu te kojim se sve poslovima bavila “iza kamera”, otkrila recept za dobar brak, ali i neostvarene želje.

– Postoje i reditelji, i uloge koje nikada u životu nisam imala. Kroz jednu priču koju sam ispričala svojoj kćerki, objasnila sam sebi neke stvari. Došla je kući jednog dana i ispričala kako neke devojčice neće da se igraju sa njom i onda sam ja njoj ispričala kako čika Bjela neće da se igra sa mamom, ali mama uopšte ne pati zbog toga. Mama bi isto volela da se igra s njim jer on radi neke dobre stvari, igraju se dobro, dobro mu je igralište, dobre su mu igračke i sve je super-zabavno, ali eto, on neće da se igra sa mamom, ali mama ne sedi kući i ne plače, nego je napravila sebi neko malo igralište na kom se ona zabavlja. I onda sam shvatila da ja to u stvari ništa ne pričam njoj, nego sebi, kazala je Nataša.

Razgovor je zatim, prirodno išao u smjeru teme o filmu Toma u režiji Dragana Bjelogrlića, inače jednoj od Lakinih nezaobilaznih, gdje vječito ističe oduševljenje, ali i to kako mu u filmu smetaju “ofirne” perike i Tomin nos. Nataši, ipak, više smetaju druge stvari.

– Meni tu smeta mnogo manje perika i nos, nego način na koji je taj čovek opisan. Lepo mi je i dirljivo kao neka priča, ali ne mogu to – nasilnike i alkoholičare nikada ne bih nazivala boemima, bez obzira koliki talenat im je Bog dao. To što je tebi Bog dao neki dar i mi svi u njemu uživamo, to ne znači da ti možeš da budeš ovakav i onakav. Povređivao je mnoge koji su ga voleli i taj beg u alkoholizam, u poroke i to sve. Njemu je sa samim sobom bilo sigurno teško, ali to mu to ne daje za pravo da toliko preteruje i da se onda opere tako što ti napiše pesmu. On da je bio moler koji je lok’o i ponašao se tako prema ženama na jedan agresivan način i onda oženio prvu na koju je naleteo, sigurno ne bi za njega rekli da je boem, rekla je Nataša.

Pokušali su dalje, Nataša i Laka, doći do odgovora zbog čega ljudi njeguju naviku osuđivanja, šta je razlog međusobne neljubaznosti i licemjerstva, zašto nacionalizam teško uspijeva biti patriotizam i zbog čega bi voljela da njena djeca, uprkos svim dešavanjima koja prate Balkan, nastave graditi život u Srbiji.

Šta je to fascinira u Bosni i Hercegovini i zašto joj se uvijek rado vraća, da li je za uspjeh potrebna sreća i da li je poštenje put do propasti, barem kada je u pitanju ona materijalna te kako je Laka u neznanju upropastio Nataši život dva puta, između ostalog slušajte i gledajte ovog petka u 20 sati u novoj epizodi podcasta Opet Laka na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gošća bila Maja Milinković, kompozitorica, aranžerka i kantautorica pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste