Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Često me optužuju da sam jugonostalgičar: Mi bježimo od onog što nas veže – U kontru sa Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Vehid Šehić, građanski aktivist i jedan od ključnih ljudi mirovnog pokreta na ovim prostorima, gost je nove epizode podcasta U kontru sa Draganom Markovinom.

Šehić je govorio o okolnostima osnivanja Foruma građana Tuzle, o njegovom odnosu prema Titu i Jugoslaviji, specifičnosti Tuzle i odnosu reformista i SDP-a te je li bio iznenađen rezultatima prvih izbora.

Gdje je danas, nakon svega, nevladin sektor i je li ideja izgradnje novog povjerenja među narodima i zemljama Jugoslavije poražena? Da li je moguća zajednička vizija budućnosti Bosne i Hercegovine?

O sudbini Ilije Jurišića te Šehićevim druženjima sa Nijazom Durakovićem i Zdravkom Grebom, između ostalog slušajte i gledajte ove subote u 21 sat u podcastu U kontru sa Draganom Markovinom na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom u kojoj je gost bio Kenan Musić, čelni čovjek Omladinskog film festivala u Sarajevu, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste