Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

CeriX: Radio sam za šankom i ništa nisam dobio na gotovo! – Davcast

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U Davcast studio nam ovog ponedjeljka stiže najpopularniji gejmer u Bosni i Hercegovini – Adnan Cerić, poznatiji kao CeriX.

Dok su njegovi vršnjaci maštali da postanu doktori i piloti, Adnan je, kako kaže, sanjao da postane gejmer i da zaradu ostvaruje upravo igrajući igrice. U vrijeme njegovih početaka, gejming industrija i kreiranje Youtube videa nisu bili naročito popularni, pa je mnogima njegov san bio, u najmanju ruku, čudan. Bez obzira na različite prepreke na koje je, na putu do cilja, nailazio, Adnan svoj san živi više od pet godina.

U Davcastu je otkrio onu stranu koju ne možete vidjeti u njegovim svakodnevnim objavama. Kako je počela CeriX priča te kako je postigao tako veliki uspjeh?

Otkrio nam je i na koji način koristi javni prostor kako bi edukovao mlade, podijelio sa nama priču o odrastanju i obrazovanju te ispričao koliko mu je važna podrška koju dobija od ljudi, i u virtuelnom, i u realnom svijetu. Hoće li se CeriX kandidovati na narednim izborima i šta ga uopšte navodi na razmišljanje o tome, slušajte i gledajte u novoj epizodi Davcasta by Oslobođenje u ponedjeljak u 20 sati.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Davcast by Oslobođenje u kojoj jegost bio Dragomir Despić Desingerica, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

David Čerkez – 18-godišnjak iz Mostara, kreator podcasta koji je nakon samo godinu dana emitovanja oborio rekorde gledanosti na Balkanu. Voli li sve što vole mladi? Istina, voli, ali David je puno više od toga i vjerovatno ga je to “više” dovelo i do Oslobođenja. Kroz Davida smo naučili šta zaista znači biti “nahajpovan”, a da pri tom uopšte ne budeš “krindž”. David hajp uspješno održava i putem društvenih mreža, gdje njegov rad prati više od 100k TikTok i Instagram pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste