Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Baviti se urbanizmom je kao gledati u fildžan – O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ove nedjelje u podcastu O prostoru sa Zecom i Vukom, ugostili smo arhitektu Mirona Ibrahimpašića. Naš Amir Vuk Zec ga zove insajderom iz Krajine, a Miron za sebe kaže da će on biti onaj zadnji u BiH koji će ugasiti svjetlo kada svi odu.

Miron je rođen 1975. godine u Bihaću. Arhitekturu je završio 2005. godine na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu. U toku studiranja proveo je godinu dana na Fakultetu za Arhitekturu u Barseloni gdje je radio u sektoru Urbanističkog projektovanja radeći na raznim urbanističkim projektima. Nakon završetka studija počinje raditi u Studiju Zec, Amira Vuka gdje ostaje do 2009. godine. Te iste godine pokreće vlastiti In/Out studio sa sjedištem u Bihaću koji i danas uspješno vodi.

Ispričao nam je i kakav šef je naš Amir. Te kako je otišao u Barselonu i šta je tamo naučio.

Kako je baviti se urbanizmom, biti inovativan i nuditi drugačija rješenja u malim sredinama? Šta nama znači Una i da li bi bez nje bili ovo što jesmo, slušajte i gledajte ove nedjelje u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlu epizodu podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio Kristinu Ljevak možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste