Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Autoritet se ne nameće nasilu i ocjenom, već znanjem i ponašanjem – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovoga puta Razvedravamo sa prof. Samirom Kučukom, direktorom Srednje mješovite škole “Zijah Dizdarević“ Fojnica. Profesor je tjelesnog i zdravstvenog odgoja i trener Košarkaškog kluba “Star” iz Fojnice, u kojem trenira 180 dječaka i djevojčica.

Važi za nekoga ko “trenira i strogoću” – od učenika traži dosta, a u isto vrijeme, njegov čas je prepun šale i smijeha. Čini sve da mladima otvori mogućnost da postanu profesionalni košarkaši, ali i priliku da postanu ljudi. Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini 2016. godine izabrala ga je za najboljeg profesora u BiH i dodijelila mu nagradu “Zlatna kreda “.

Zašto je poraz vrlo važan za odgoj? Kako se najvažnije životne lekcije uče još u ranom dobu, zašto je istina da pojedinac može napraviti promjenu, slušamo i gledamo ovog utorka u 21 sat u podcastu RazVEDRAvaNje.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa profesoricom Elvedinom Begić pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste