Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Amra Džeko: Svako od nas ima moć da mijenja svijet na bolje – Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kroz Oslobođenu se redovno trudimo da razgovaramo s ženama koje na sebi sopstven način pomjeraju granice i nikad ne zaboravljaju brinuti i o drugim ženama, te ih svojim primjerom inspirišu.

Takva je i Amra Džekopoduzetnica, humanitarka, majka petoro djece, žena koja se kroz svoj život dotakla različitih tema, od sporta do kvantne fizike, i koja je u BiH pokrenula OREA bazaar, ideju koja okuplja BH kreativce na jednom mjestu.

Kako se nosi sa gubitkom oca i šta joj nedostaje, postaje li biti lakše majka nakon trećeg djeteta, kako je živjeti sa planetarno popularnim nogometašem, pada li joj teško stalno mijenjanje mjesta boravka i je li svoj život podredila mužu Edinu, saznat ćemo u novoj epizodi Oslobođene.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Podcast Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje! slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste