Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ako se mladi ne počnu baviti politikom, politika će se početi baviti njima – U kontru sa Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Novo izdanje podcasta U kontru sa Draganom Markovinom stiže ove subote, a u centralnom studiju Oslobođenje podcasta ugostićemo Kenana Musića, čelnog čovjeka Omladinskog film festivala u Sarajevu.

Postoji li potreba stvaranja paralelne medijske i kulturne stvarnosti mladih ljudi i je li previše utopijski za očekivati da se rat u kulturnoj produkciji ostavi po strani i da prostor dobiju teme iz svakodnevnog života?

Musić i Markovina razgovaraće i o transgeneracijskom razumijevanju i o tome kako mlađe generacije gledaju na starije te općenito na prostor i povijest prostora u kojem žive. Razgovaraće i o stanju bh. kinematografije i zbog čega je zakazao projekat bosanskohercegovačkog filma kao ključnog izvoznog proizvoda zemlje.

Otvoriće i temu aktivnosti Omladinskog film festivala, njihovu ideju revitalizacije auto-kina, kao i ideju Sarajeva kao festivalskog grada.

Kako izgleda suradnja s Banjalukom, Mostarom i Istočnim Sarajevom te da li je uopće ima, je li ljevica zakazala odustajanjem od radništva i forsiranjem identitetskih politika, između ostalog, slušajte i gledajte u novoj epizodi podcasta U kontru sa Draganom Markovinom ove subote u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom u kojoj je gošća bila Senka Ibrišimbegović, direktoricu Gradskih muzeja Sarajeva, pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste