Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ako Nedžmin diže 450 kg, a janje je 8 kg, koliko janjadi Nedžmin može dići? – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kod najjačeg lika na svijetu, Elvira Lakovića Lake, ovoga petka stiže najsnažniji čovjek u BiH i drugi najnažniji čovjek na svijetu – Nedžmin Ambešković. Titulu najsnažnijeg čovjeka na svijetu osvojio je 2021. godine u Manchesteru, kada je u disciplini deadlift (mrtvo dizanje) podigao 453,5 kg te na taj način oborio vlastiti rekord od 450 kg.

Nedžmin Ambešković nam je ispričao kako je od mladog sportiste, fudbalera, postao strongman, o životu i radu u Švedskoj te nam otkrio razloge svog povratka u BiH.

Usaglasili su se Nedžmin i Laka da biti sportista i umjetnik u ovoj zemlji nije jednostavno te da je sigurnost ipak u nekoj drugoj vrsti posla, pa je tako i Nedžmin odnedavno vlasnik, za mnoge, najjače buregdžinice u Sarajevu – u piti je, kaže, sigurica.

Smije li inspekcija doći u kontrolu kod najsnažnijeg čovjeka na svijetu, kako okolina reaguje na tu činjenicu, koji privatni razlozi su uticali na nešto slabije Nedžminove rezultate u posljednjem periodu te kakvo je iskustvo bilo raditi kao najbliži saradnik milijardera, ovog petka u 20 sati slušajte i gledajte u novom Opet Laka podcastu na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gost bio Deda Mraz iz Goražda pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste