Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Adnan Kapo Direktno sa Vildanom: Vučić glumi mirotvorca, a Dodik igra isturenog igrača

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Jedan kosovski policajac je ubijen, a drugi ranjen, policija Kosova opkolila je napadače i pozvala ih da se predaju obavijestivši javnost da je riječ o obučenoj grupi koja ima i blindirana vozila, pominjali su se čak i ruski plaćenici iz grupe Wagner, no u svakom scenariju premijer Kosova Albin Kurti optužio je Srbiju. Četiri napadača su ubijena, a šest osoba je privedeno.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je prije dvije noći, u dramatičnom obraćanju, kazao da je riječ o Srbima s Kosova koji su se pobunili protiv Kurtijevog terora. 

O dešavanjima u susjednim Srbiji Kosovu u podcastu Direktno sa Vildanom razgovarali smo sa Adnanom Kapom, direktorom Instituta za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES).

Da li je mir na Zapadnom Balkanu ugrožen; šta možemo očekivati od krize na Kosovu, jesu li Wagnerovci učestvovali u incidentu, i kada će Bosna i Hercegovina u Evropsku uniju NATO, gledajte i slušajte u 19 sati.

Ukoliko ste propustili prošlosedmičnu epizodu podcasta Direktno sa Vildanom u kojoj je gost bio visoki predstavnik Christian Schmidt, možete je pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste