Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Ademović: RS ne može imati Dan državnosti sa Srbijom, to je Miloševićev koncept – Direktno sa Vildanom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kurban-bajram ili Hadži-bajram je najveći i najznačajniji islamski praznik. Iako ga muslimani širom svijeta različito obilježavaju, u našim krajevima je bio i ostao najuže vezan za porodicu. Stoga, svima koji slave želim sretne bajramske praznike, uz najljepše želje da ih provedete zdravi i veseli sa svojim najmilijima.

Problemi se na praznike ne obaziru. Ovi naši, domaći, i dalje su pod teškim teretom inaćenja, ucjena i trgovine Milorada Dodika, lidera SNSD-a i predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, koji je tobože spreman za nastavak dogovora koalicijskih partnera na državnom niovu no samo pod uvjetom da “Prvo budu smijenjeni ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, inače lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, bošnjački član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, esdepeovac, te nekadašnji lider SDP-a dr. Zlatko Lagumdžija, ambasador naše zemlje u Ujedinjenim nacijama”. Ova trojka je Dodiku kriva zbog Rezolucije o Srebrenici koju je izglasala Generalna skupština UN-a.

S nama je u novoj epizodi podcasta Direktno sa Vildanom Selimbegović predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović. Rođen je u Srebrenici, odlikovani je heroj odbrane Sarajeva u ratu, u kome je bio prvo zamjenik a potom komandant legendarnih sarajevskih specijalaca, zamjenik je predsjednika Naroda i pravde, a i na čelu je bosanskohercegovačke delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO saveza. 

Čemu traženje krivaca za izglasavanje Rezolucije usred New Yorka? Šta hoće Dodik, a šta hoće Vučić?

Kako vidi deklaraciju svesrpskog sabora? Razmišlja li iko o smjeni Konakovića, Bećirovića i Lagumdžije slušajte i gledajte večeras u 19 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Direktno sa Vildanom gledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Vildana Selimbegović je glavna i odgovorna urednica Oslobođenja, lista koji ove godine obilježava 80. rođendan. Na čelu novine je gotovo 15 godina, a u našu kuću došla je nešto prije magazina Dani čija je glavna urednica postala u vrijeme kada su žene bile rijetka rijetkost na čelnim pozicijama u medijima. Bila je ratni izvještač, nagrađivana je za istraživačko novinarstvo, istrajava u pisanju kolumni, a sada je pred njom novi izazov: potraga za odgovorima na pitanja koja more naše društvo. Direktno, pa šta bude.

Pogledajte još neke podcaste