Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

U mogućnosti smo da napravimo mašine koje će razmišljati kao ljudski mozak – Zdravstvo – pogled iznutra

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Zdravstvo – pogled iznutra”, naziv je novog podcasta Oslobođenja, kojeg ćete od sutra imati priliku slušati i gledati na svim našim web platformama.

Riječ je o posebnoj i duboko informativnoj emisiji koja istražuje najnovija dostignuća, tehnologije i teme iz oblasti medicine, s izrazitim naglaskom na zadubljivanje u stručne i tehnološke aspekte medicinskog svijeta. Ovaj podcast namijenjen je medicinskim stručnjacima, istraživačima i studentima medicine, ali i pacijentima.

Da li je moguće bolje organizovati zdravstveni sistem, koji su izazovi sa kojima se susreću pacijenti i zdravstveni radnici – saznajemo svakog drugog utorka u 20 sati.

Pogled iznutra, zajedno sa gostima, pružaće nam domaćin ovog podcasta, prof. dr. Rasim Jusufović, ekspert iz oblasti zdravstvene ekonomije, profesor na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i gostujući profesor na Medicinskom univerzitetu Beč, suosnivač međunarodnog postdiplomskog studija iz zdravstvene ekonomike i direktor projekta uspostavljanja ASA bolnice, prve privatne opšte bolnice u BiH.

U prvom izdanju ovog podcasta bavimo se umjetnom inteligencijom i medicinom. O digitalnoj transformacijidigitalnom zdravstvu i telemedicini razgovaramo sa dr. Edinom Avdagićem, specijalistom radiologije sa profesionalnim i akademskim fokusom na neuroradiologiju i interventnu radiologiju te Enesom Hatibovićem, IT projekt menadžerom.

Podcast “Zdravstvo – pogled iznutra” slušajte i gledajte svakog drugog utorka u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Prof. dr. Rasim Jusufović – etablirani stručnjak i senior lider i ekspert iz oblasti zdravstvene ekonomije. Profesor je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i gostujući profesor na Medicinskom univerzitetu Beč, suosnivač je međunarodnog postdiplomskog studija iz zdravstvene ekonomike i direktor projekta uspostavljanja ASA bolnice, prve privatne opšte bolnice u BiH. Prof. dr. Jusufović stručnjak je za zdravstvenu ekonomiju sa doktoratom iz oblasti farmakoekonomije i zdravstvene ekonomije, trener jahanja, konjički sportista, muzičar, autor knjiga, udžbenika, privatni pilot, a sada i voditelj podcasta.

Pogledajte još neke podcaste