Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Semir Osmanagić: Otišao sam u Ameriku sa pola miliona dolara duga – Davcast by Oslobođenje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovog ponedjeljka u goste Davcasta by Oslobođenje nam dolazi dr. Semir Osmanagić, poduzetnik i osnivač Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, u kontekstu koje djeluje od 2005. godine. U saradnji s raznim međunarodnim naučnicima i istraživačima nastoji dokazati da su piramidalni brežuljci u Visokom u Bosni i Hercegovini zapravo kompleks drevnih piramidalnih struktura. 

Naš David je sa Osmanagićem skoro dva sata podcasta pričao o njegovim mladim danima, dolasku u Visoko te otkrivanju ovog zanimljivog područja.

Osmanagić se također dotakao svog života u Sjedinjenim Američkim Državama i teških trenutaka u kojima je zbog biznisa dugovao i po 500. 000 dolara. Međutim, bankrot, kako kaže, nikad nije bila opcija.

Šta misli o vještačkoj inteligenciji, da li će nas istrijebiti ili zamijeniti, da li je rat u Palestini samo krinka za nešto veće te zašto neke naučne organizacije ne žele priznati piramide u Visokom?

Sve to i još mnogo toga saznajte ovog ponedjeljka u 20 na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Davcast by Oslobođenje u kojoj je gost bio Petrov, pogledajte OVDJE.  

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

David Čerkez – 18-godišnjak iz Mostara, kreator podcasta koji je nakon samo godinu dana emitovanja oborio rekorde gledanosti na Balkanu. Voli li sve što vole mladi? Istina, voli, ali David je puno više od toga i vjerovatno ga je to “više” dovelo i do Oslobođenja. Kroz Davida smo naučili šta zaista znači biti “nahajpovan”, a da pri tom uopšte ne budeš “krindž”. David hajp uspješno održava i putem društvenih mreža, gdje njegov rad prati više od 100k TikTok i Instagram pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste