Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Rat 90-ih unutar Krajine je antologijski primjer mržnje – U kontru sa Draganom Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Pisac i kultni aktivista Ramiz Huremagić, gost je novog izdanja podcasta U kontru sa Draganom Markovinom.

U ovom podcast razgovoru biće riječi o važnosti i nedostatku prosvjetiteljstva u obrazovanju, o kazališnom životu i predstavi “Pedagogija otpora Branka Ćopića”,  o samom Branku Ćopiću i njegovom životu, književnosti i samoubojstvu te o činjenici da je to možda jedini veliki pisac kojeg se svi odriču.

Iz kojih razloga je Huremagić odlučio propješačiti iz Zagreba u Krajinu preko neprijateljskog teritorija kako bi branio zemlju?

O specifičnosti njegovog Cazina, mržnji i nadrealnosti rata u Krajini devedesetih, ove subote u 21 sat u podcastu U kontru sa Draganom Markovinom na  www.podcastoslobodjenje.

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom u kojoj je gost bio Franjo Topić pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste