Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Proizvodimo vina sa visokim potencijalom odležavanja – Nazdravite s nama 012

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U 12. epizodi podcasta Nazdravite s nama, ugostili smo braću Grabovac, Nikolu i MilanaVinarija Grabovac, kao prva privatna registrirana vinarija Imotskog vinogorja predstavlja dragulj bogate dalmatinske vinske regije. Velika vina kao što su kupaže Modro Jezero i Draga predstavljaju sam vrh hrvatskog vinskog izričaja.

Otac Ante Grabovac sa sinovima Nikolom i Milanom te nećakom Mislavom Maršićem čine pobjednički tim čija vizija i strategija idu u korak s trendovima, pritom ne zaboravljajući na autentičnost i osobnost kraja iz kojeg dolaze. Time oni dokazuju kako  dalmatinsko zaleđe spada u najpotentnije terroare te na taj način podižu vrijednost tog vinogorja kao eno-gastro turističke destinacije.

Konstantno ulaganje u modernu tehnologiju kao i sadnja novih vinograda obećavaju siguran ostanak na vrhu trona ovog vinarskog virtuoza.

U čemu je specifičnost Kujundžuše kao autohtone sorte? Da li su opravdane predrasude prema dalmatinskim pjenušcima? Poslušajte i pogledajte u srijedu u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta “Nazdravite s nama” pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru/autorici

Vedrana & Giuliano Dodig, još uvijek zaljubljeni bračni par iz Splita, u vinskim krugovima poznati po nadimku The Dodigs. Nakon pedesete, (a do tada su se, kako kažu, naradili i umorili, odškolovali dijete i sve posložili na svoje mjesto), okrenuli su se najpitkijem hobiju. Njihova vinska priča počela je spontano i sramežljivo, a danas malo koji vinski događaj može proći ispod njihovog radara. Kroz putovanja, posjete vinskim regijama, različite vinske škole i edukacije, ljubav za vinom razvijala se i rasla. Za Vedranu i Giuliana, vino i hrana više nisu samo hobi, već stil života koji rado dijele na njihovom blogu “Drinking Up With The Dodigs”.

Pogledajte još neke podcaste