Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Pravimo drugačiji koncept prvog razreda: Neka djeca uče kroz igru – RazVEDRAvaNje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novoj epizodi podcasta RazVEDRAvaNje razgovaramo sa učiteljicom u OŠ Hamdija Kreševljaković u Sarajevu, Aidom Jerlagić. Učiteljica Aida ima 28 godina radnog staža, priča nam zbog čega voli svoj posao i šta joj je svakodnevni motiv u učionici, o reformama, inkluziji, o posljedicama online nastave i asocijalizaciji koja je osnovni uzrok problema kod djece.

Naš Vedran Zubić je razgovarao sa svojom gošćom i problemima sa kojima se prvačići suočavaju i da li je djeci sa 5 i pol ili 6 godina prerano za početak školskog života.

Učiteljica Aida koja je i diplomirani psihoterapeut je dala i brojne savjete roditeljima kako da odgajaju djecu.

Šta žele dječaci, a šta djevojčice, da budu kada odrastu i kako naći put do dječijeg srca slušajte i gledajte u utorak u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili prethodnu epizodu RazVEDRAvaNja sa pogledajte je OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Omiljeni „profa“ u BiH, Vedran Zubić, cijeli radni vijek proveo je u obrazovanju i za obrazovanje, a već 23 godine radi u Gimnaziji Dobrinja. Širim narodnim masama postao je poznat po „Domaćoj zadaći“ gdje je u periodu pandemije snimio preko 200 lekcija iz geografije. Od inovacija u obrazovanju se ističe njegov ZEZ (zabava, edukacija, znanost), gdje u obliku monodrame, na malo drugačiji način „drži“ predavanja, zatim kviz „Sveznalica“ koji već nekoliko godina pravi za osnovce u Sarajevu te Youtube kanal „Vedra geografija“ zbog kojeg je prije nekoliko godina dobio nagradu za najinovativnijeg profesora u BiH, što je samo jedna u nizu Vedranovih priznanja. Osim rada u učionici, poznat je po brojnim medijskim gostovanjima u kojima objašnjava prirodne i društvene pojave te širi svijest o značaju znanosti.

Pogledajte još neke podcaste