Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Posljednji intervju Marka Vešovića: Živ čovjek nikada ne može znati koliko vrijedi ono što radi

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U podcastu sa Vešovićem, čovjekom koji je do kraja ostao vjeran Sarajevu, istovremeno odbijajući da šuti o svim njegovim problemima i poslijeratnim devijacijama.

Ugledni bh. književnik Marko Vešović preminuo je u Sarajevu, u 79. godini života.

Posljednji intervju koji je dao, bio je upravo za Oslobođenje i podcast U kontru sa Draganom Markovinom.

U podcastu sa Vešovićem, čovjekom koji je do kraja ostao vjeran Sarajevu, istovremeno odbijajući da šuti o svim njegovim problemima i poslijeratnim devijacijama, razgovarali su o svim neuralgičnim pitanjima iz prošlosti i ljudima koji su određivali živote Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Dotakli su se Markovina i Vešović i njegovog djetinjstva bez oca, i majke koja ga je odgojila te ljepote i surovosti Crne Gore, koju više nije mogao podnositi. Zbog čega se osjećao kao Jugoslaven, kako je bilo voditi život bez supruge i, u konačnici, zbog čega se povukao iz javnosti – gledajte danas u 16 sati u podcastu U kontru sa Draganom Markovinom.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste