Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 026: Kako je biti roditelj djeteta s poteškoćama u razvoju u BiH?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Iako vjerovatno svaki roditelj najviše na svijetu voli svoju djecu, postoje dani kada odgoj nije nimalo lak. Međutim, šta kada se na tom putu nađu roditelji djece sa poteškoćama, djece kojima život sam po sebi nije lak, ali ga roditelji, uprkos svim izazovima, čine ljepšim svakim danom svog života?

U novoj epizodi podcasta Oslobođena nećemo razgovarati o naknadama i zakonima, razgovaraćemo o emocijama, njihovom mjestu pod nebom, o ljepotama i teškoćama.

Koliko je sistem podrška i šta svi zajedno možemo učiniti da djeci i roditeljima bude bolje, pokušaćemo saznati kroz razgovore sa Aidom Hrnjić, direktoricom Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, Milanom Radanovićem, ocem dječaka Mihajla koji boluje od spinalne mišične atrofije te Jasminkom Vučković iz Fonda solidarnosti „Duša djece“.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Našu Oslobođenu slušajte i gledajte četvrtkom u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste