Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 025: Odakle joj pravo da pomisli na razvod, a onakav dobar muškarac?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Činjenica je da su na Balkanu mnoge teme tabu, ali razvod bi se vjerovatno mogao svrstati u top tri. Da li je prošlo vrijeme u kojem se loše stvari pokušavaju popraviti na silu i kada je vrijeme za razvod?

braku smo zbog djece. On je dobar čovjek, ne tuče me, zarađuje, ne vara me, kako da se razvedem? Ma raspuštenica, pusti nju. Koliko puta ste čuli slične rečenice? 

Činjenica je da su na Balkanu mnoge teme tabu, ali razvod bi se vjerovatno mogao svrstati u top tri. Da li je prošlo vrijeme u kojem se loše stvari pokušavaju popraviti na silu i kada je vrijeme za razvod?

O još jednoj bolnoj temi Balkana u novom podcastu Oslobođene razgovaramo sa aktivisticom i komunikologinjom Aidom Feraget, koja je sa nama podijelila svoje iskustvo koje je prošla tokom razvoda, psihologinjom i porodičnom psihoterapeutkinjom Dželilom Mulić Čorbo i advokatom Omarom Mehmedbašićem.

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Našu Oslobođenu slušajte i gledajte četvrtkom u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste