Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 024: Kako raditi manje, a zaraditi više?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Biti snažna žena, znači li to biti i slobodna žena? Da li biti slobodna, znači biti finansijski nezavisna? Da li vam ovaj posljednji dio zvuči nedostižno? U novom podcastu Oslobođene ćemo vas, uz pomoć naših gošći, uvjeriti da ovaj važan korak ne mora ostati na nivou sna.

Iz Zagreba nam, u Oslobođenje podcast studio, stiže Kristina Ercegović, poduzetnica, poslovna savjetnica i osnivačica portala “Žene i novac”, čija je misija promijeniti finansijsku budućnost žena na Balkanu. Za Oslobođenu je ispričala na koji način mijenja živote žena sa kojima sarađuje, kakav je njihov odnos prema finansijama, kako to izgleda kada su u pitanju muškarci, a došli smo i do odgovora na pitanje: “Kako raditi manje, a zaraditi više?”.

Iz Cazina nam dolazi mlada poduzetnica Ajla Mulalić, suvlasnica agencije Invision, koja nam je otkrila na koji način promijeniti svoj odnos prema novcu te kako njime upravljati. Spoznali smo “aha momenat”, a nakon ovog razgovora, i mi smo odlučili napisati pismo novcu.

ženama i novcu – dvije neiscrpne teme, bilo da su tretirane pojedinačno ili u kombinaciji, ovog četvrtka u novom podcastu Oslobođene!

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Našu Oslobođenu slušajte i gledajte četvrtkom u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste