Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Oslobođena 023: Šta nam radi epidemija filtera na društvenim mrežama?

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Kako razgovarati o ljepoti jedne žene, neiscrpnom motivu i inspiraciji umjetnika koji su pišući, slikajući, stvarajući različite vrste umjetničkih djela pokušali predstaviti ono što je njena suština? U novom podcastu Oslobođene ćemo sa gošćama koje, svaka iz svog ugla, kroz svoje profesije, neprestano komuniciraju sa ženama i “odlučuju” o njihovoj ljepoti, potražiti odgovor na pitanje – kako i gdje u sebi pronaći istinsku ljepotu?

Fotografkinja Maja Topčagić, jedno je od onih lica koje kroz svoje stvaralaštvo i djelovanje, Bosnu i Hercegovinu predstavljaju na pravi način. Maja nam je otkrila svoja iskustva na putu od matematičarke do uspješne fotografkinje te na koji način, kroz svoje portrete, uspijeva predstaviti sve ono najljepše u svakoj ženi. Zašto „mane“, koje su joj poslužile kao inspiracija za neke od najljepših fotografija, nisu razlog za nesigurnost, već lijepa različitost? Šta nam radi epidemija filtera na društvenim mrežama?

Ako pitate Elmu, u njenom Ogledalcu, sve žene su najljepše. Elma Hadžifejzović vlasnica je jednog od najpoznatijih frizerskih salona u Sarajevu, a za Oslobođenu je ispričala kako je to i postala. Zanimalo nas je i šta je to zajedničko svim ženama koje joj svakodnevno dolaze i na koji način, prema njenom mišljenju, zavoljeti svoj odraz u ogledalu. 

Ovaj projekat je finansiran uz podršku Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije. Sadržaj ove emisije predstavlja mišljenje autora i ni u kom slučaju ne odražava stav Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Oslobođenu slušajte i gledajte četvrtkom u 20 sati.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste