Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Omer Joldić: U BiH koliko ima stanovnika, toliko ima selektora –(IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Omer Joldić, bivši fudbaler GradineSlobode i Željezničara gost je novog izdanja podcasta (IN)Direkt.

Joldić je jedan od rijetkih iz svoj egeneracije koji je imao priliku da nastupa za gotovo sve državne selekcije. Još za vrijeme stare države nastupao je za pionirsku reprezentaciju Jugoslavije, dok je poslije nastupao za mladu, mediteransku, A2 i A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Interesantna je stvar da je pred početak agresije na Bosnu i Hercegovinu stigao na Koševo, a potom se zbog ratnih dejstava vratio u rodni Srebrenik. Potom je preko Gradine došao u Slobodu, a nakon šest godina na Tušnju stigao je na Grbavicu u redove Željezničara.

Za Plave je nastupao u tri mandata ukupno šest godina, pečalbario u Rusiji i Poljskoj, a karijeru završio vrlo rano zbog povrede u redovima Olimpika.

Govorio je Joldić o svom boravku u Sarajevu, Gradini, Slobodi i Željezničaru, trenerima koji su ga vodili tokom karijere. Dotakao se Amara OsimaIbre BiogradlićaMustafe Hukića i Sakiba Malkočevića.

Nastupi sa Željezničarom u juniorskoj Ligi prvaka svakako su obilježili njegovu dosadašnju karijeru. Sa posebnim emocijama je govorio nastupu protiv Atletico Madrida, ali i ispričao jednu od anegdota sa strijelcem pogotka na tom susretu Eldarom Šehićem.

Za kraj smo ostavili i priču o nastupu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, koliko je bitan nacionalni naboj, ali i šansama protiv Ukrajine u baražu.

Pogledajte i poslušajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste