Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Od Marijin dvora do Ilidže tramvaj treba biti pod zemljom – O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Adnan Harambasićarhitekta s međunarodnim iskustvom akumuliranim kroz rad na velikim internacionalnim natjecanjima i projektima, gost je nove episode podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom.

Ovaj rođeni Prijedorčanin, za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu, uspio je otići u Norvešku gdje je završio studij i postao jedan od vrhunskih arhitekata. Nakon 10 godina, koje je proveo kao jedan od tri partnera u A – labu, odlučio je otvoriti ured ahA+ u Oslu i ahA+knAp d.o.o u Sarajevu sa partnerom Kenanom Brčkalijom, sa ciljem da podijeli svoje profesionalno vrijeme i znanje između BiH i Norveške.

Šta to guši Sarajevo i šta bi se moglo dogoditi u budućnosti, koja je društvena uloga arhitekata danas? O razlikama između BiH i Norveške te našem odnosu prema prirodi, slušajte i gledajte u podcastu O prostoru sa Zecom i Vukom, ove nedjelje u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlu epizodu podcasta O prostoru sa Zecom i Vukom u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio Mirona Ibrahimpašića možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste