Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Nije nemoguće da se Sarajevo i I. Sarajevo zajednički kandiduju za Olimpijadu – U kontru sa Markovinom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Prošlo je 40 godina od Olimpijade u Sarajevu, događaja kojeg mnogi od nas pamte po sreći i dobru.

Ove subote u novoj epizodi podcasta U kontru sa Draganom Markovinom ugostićemo Senku Ibrišimbegović, direktoricu Gradskih muzeja Sarajeva i profesoricu na Arhitektonskom fakultetu, a razgovaramo upravo o obilježavanju ove velike godišnjice.

Postoji li potencijal za zajedničku kandidaturu Sarajeva i Istočnog Sarajeva za nove Olimpijske igre? U kakvom su stanju objekti izgrađeni u periodu ‘80ih? Šta čeka Skenderiju, a kakvu je sudbinu trebevićka bob-staza već doživjela?

Prof. Ibrišimbegović nam je ispričala i o projektu izgradnje Moderne galerije “Ars aevi” za čiju je realizaciju zadužena, o korištenju evropskih fondova i kulturi, o aktivnostima Olimpijskog muzeja te njenom školovanju u Švicarskoj i odnosu sa rodnim Travnikom.

Podcast U kontru sa Draganom Markovinom slušajte i gledajte ove subote u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta U kontru sa Draganom Markovinom u kojoj je gost bio Vedad Islambegović, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Dragan Markovina – povjesničar, publicist i pisac. Predavao je deset godina na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, autor je dvanaest knjiga, redovni suradnik niza medija i portala na postjugoslavenskom prostoru, dobitnik nagrada “Mirko Kovač” i “Zdravko Grebo” te pokretač “Korčula after Party-ja”, suvremene inačice Korčulanske ljetne škole.

Pogledajte još neke podcaste