Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Marko Topić – Sa bauštele do San Sira za dvije godine

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Marko Topić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, bio je gost novog izdanja podcasta (IN)Direkt.

Sjajni napadač je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za više klubova u Švajcarskoj, Italiji, Njemačkoj, Austriji i Rusiji, a po završetku karijere posvetio se školovanju i završio trenerske licence.

Topić je poznat kao neko ko se ne libi reći sve što misli, a svoje viđenje situacije nakon utakmice sa Ukrajinom iznio je i u našem studiju.

-Vidio sam da je postojalo uvjerenje da ćemo pobijediti, vidio sam emocije. Puno čitam, puno pratim i vidim da se dosta hvalila naša igra, ali ja nisam vidio to. Mi smo imali rezultat koji smo morali sačuvati. Nažalost, promjene koje su se desile, otišle su na stranu Ukrajinaca. Oni su na vrijeme reagovali kako treba i kako je zamislio, stigli su do dva pogotka i to je bilo gotovo. Interesantno je da je ukrajinski selektor rekao da će čekati svoju šansu i da naš tim igra lošije u finišu utakmice. On je reagovao, mi nismo, a zašto nismo to je pitanje za milion dolara.

Reprezentativne selekcije su u sedmici kada smo izgubili duel protiv Ukrajinaca, napravili niz poraza u svim selekcijama.

– Mislim da smo dotakli dno. Često se pominje “Ja snosim odgovornost”, ali se ne vidi kako se snosi ta odgovornost. Ako je njih 15 glasalo za odluke, onda bi trebali i snositi konsekvence. Kada su mijenjali Kodru, za par sati su napravili sjednicu Komiteta za hitnost i smijenili ga. Gdje su danas? Jedini je Zvjezdan Misimović iz svijeta fudbala, šta on radi? Predsjednik saveza je rekao da je zadovoljan njegovim radom. Smijenili smo za 14 mjeseci četiri selektora, nismo otišli na veliko takmičenje i oni su zadovoljni kako oni rade. Vjerovatno je kući u Njemačkoj, on dolazi tu kad je okupljanje ili smjena selektora.

Kako je izgledalo Markovo potpisivanje ugovora sa AC Milanom? Na koji način je došlo do prvog nastupa za reprezentaciju BiH? Gdje vidi izlaz iz trenutne situacije sa reprezentacijom? Odgovore na ova pitanja uz mnoge anedgote pogledajte i poslušajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste