Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kako izgleda biti majka 66 djece? Oslobođena by Bosnalijek – prvo zdravlje!

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Marlies van Hoffen je kao humanitarka u BiH počela dolaziti za vrijeme rata 1993. godine kada se zaljubila u našu zemlju i odlučila ostaviti dobro plaćen posao u Utrechtu, jednom od najznačajnijih univerzitetskih gradova zapadne Evrope, prodala stan i 1999. godine premjestila svoj život u Doboj. Tu je sagradila „Prijateljsku kuću“, koja je postala dom mališanima bez roditeljskog staranja.

Ona je majka 66 djece

Kaže da je ljubav u svemu najbitnija, razgovor i topli zagrljaj. Želi da se svi osjećaju sigurno i voljeno. Sa svom djecom je u kontaktu, neki od njih su već odrasli ljudi, njih je Marlies odgojila, školovala i sada rade po cijeloj Europi, ali se rado vraćaju na proslave Božića i Nove Godine. Neki do njih studiraju, ali svaki slobodan trenutak koriste da pomognu mami Marlies. Danas ih je u “Prijateljskoj kući” šestero, uzrasta od 5 do 18. godina.

Za Oslobođenu će nam ispričati kako se odlučila preseliti u BiH, o čemu je sanjala kada je bila mala, o suprugu koji joj je neizmjerna podrška. Sa Brankicom će razgovarati i kako je odgojila i odgaja svu svoju djecu, jer njena briga za njih ne prestaje kada oni napune 18. godina. Ona želi da svi završe školu i nađu posao.

Sva djeca imaju dnevne zadatke, i Marlies se trudi pripremiti ih za daljni život, jer nisu oni domska djeca, svi oni su njena djeca. Marlies ima troje djece, kćer i dva sina koja je usvojila i koji sada žive u Nizozemskoj. Kao i svaka majka, ima nadanja i želje za svu djecu, pogotovo onu o kojoj trenutno brine. Pogledajte ovosedmičnu Oslobođenu, i pomozimo ovoj Majci da ostvari želje svoje djece.

Podcast Oslobođena by Bosnalijek-prvo zdravlje! slušajte i gledajte ovog četvrtka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu Oslobođene pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autorici

Brankica Raković – Lolina mama, feministkinja, urednica prvog online magazina u BiH “Lola magazin” i dobitnica nagrade za društveno najodgovorniju influensericu u BiH. Polovinu života, Brankica je provela radeći u medijima, sa medijima i za medije. Marketing, odnosi s javnošću, različite vrste predavanja, društvene mreže i kreiranje ličnih kanala komunikacije koje koristi u svrhu podizanja svijesti o važnim temama, doveli su je i do projekta „Oslobođena“. Jer upravo to i jeste cilj njenog cjelokupnog djelovanja – kroz pisanje, pričanje i sve druge dostupne načine, rukama i nogama, osloboditi put za žene i djevojčice koje će tim putem tek krenuti.

Pogledajte još neke podcaste