Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Kada je počela tiha eutanazija Sarajeva? – Podcast O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Bosanskohercegovačko kulturno-istorijsko naslijeđe i njegovo baštinjenje, tema je drugog po redu podcasta „O prostoru sa Zecom i Vukom“.

Ovoga puta, naš Amir Vuk Zec ugostiće Faruka Kapidžića, predsjednika Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i Roberta Stergara, stručnog savjetnika za graditeljsko i arheološko naslijeđe u Zavodu za zaštitu spomenika FBiH.

Šta je naslijeđe i kako nas ono obuzima? Kada je počela tiha eutanazija Sarajeva? Jesmo li stalno u konzervaciji i kada ćemo početi misliti savremeno – kakva je zakonska regulativa?

Imamo li jasnu viziju šta hoćemo sa prostorom i gradom i da li uopšte pripremamo teren za buduće generacije – razgovaramo ove nedjelje u 21 sat.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste