Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Jahorina je mini-Jugoslavija u kojoj su svi dobrodošli – Opet Laka

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovog petka u Opet Laka studio stiže Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina i ponosni vlasnik titule “Svjetska turistička ličnost godine“.

U jednom sasvim drugačijem razgovoru sa našim omiljenim stalnim gostom Elvirom Lakovićem Lakom, Ljevnaić će odgovoriti na pitanja koja zanimaju skijašebordere i sve ljubitelje planine. Ko daje dozvole za gradnju, ko diktira cijene ski karata i zašto one nisu prilagođene lokalnom stanovništvu? Kako se u OC Jahorina bore sa nestašicom snijega i zbog čega ne postoji jedinstven ski pass za sve bh. skijaške centre?

Ljevnaić nam je ispričao i otkuda ljubav prema skijanju i prirodi te kako je svoju viziju pretočio i na jednu od bh. olimpijskih ljepotica koja trenutno može parirati svjetskim skijaškim centrima.

Podijelio je sa nama lijepe uspomene iz rodne Rijeke, životu u Beogradu, miru koji je pronašao živeći na Jahorini, urođenom gostoprimstvu koje posjeduju Bosanci i Hercegovci te ispričao šta ga to čini najponosnijim ocem na svijetu. 

Valja li se popiti na planini, može li se od vještačkog snijega napraviti snješko, šta nam je učinila demokratija i zbog čega je Jahorina mini-Jugoslavija, između ostalog slušajte i gledajte ovog petka u novoj epizodi podcasta Opet Laka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba

Prethodnu epizodu podcasta Opet Laka u kojoj je gošća bila Goca Tržan pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Elvir Laković Laka – bosanskohercegovački pjevač i kantautor, i već 20 godina rođeni Sarajlija. 2008. godine imao je evrovizijski “Pokušaj”, gdje je za Bosnu i Hercegovinu osvojio 10. mjesto. Kroz autentični muzički stil, koji bi se, u određenoj granici, mogao svrstati u alternativni pop-rock, Laka je prepoznatljiv i po specifičnom stilu odijevanja, ali i načinu života. Živi bez interneta i kablovske, važi za nekoga ko nema dlake na jeziku, a njegove izjave i šaljive doskočice koje niže, nerijetko postaju viralne i rado se citiraju.

Pogledajte još neke podcaste