Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

I dalje postoji doza skeptičnosti prema svemu što je domaće – Nazdravite s nama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Vinarija Jungić iz Markovca pored Banja Luke, nastala je iz inata i ljubavi. Inata kojim je Željko Jungić pokazao kako se i u tom dijelu BiH može uspješno uzgajati grožđe i proizvoditi vrhunska vina. Stoga možemo kazati kako su ljubav prema vinu i želja za revitalizacijom rodnog kraja bili zvijezda vodilja te vinske priče.

Iako nema tradicijsku povijest jer je isključivo nastala kao rezultat strastvenog hobija doktora elektrotehnike Željka Jungića, danas već uz angažman cijele obitelji Vinarija Jungić se pozicionirala i etablirala na vinskoj karti BiH. Kćerka Marijana Jungić, direktorica vinarije i gošća 14. epizode podcasta Nazdravite s nama, suvereno vodi posao i prodaju.

Kada je riječ o investicijama, subvencijama i fondovima BiH je jako specifična kaže Jungić.

– U Hrvatskoj i Sloveniji vinari imaju velike podsticaje od same sadnje vinograda pa na dalje. Mi u BiH nemamo ništa, doslovno. Iz godine u godinu sav profit koji se ostvarivao se ponovno ulagao. To nije posao koji je trajao pet ili deset godina, to je posao koji tako traje i danas. Mada moram istaći da prije tri godine smo imali veliku subvenciju od projekta EU4Business, govori Jungić. 

Njihova vina osvajaju nepca vinoljubaca i prestižne nagrade, a priča o Vinariji Jungić sigurno će preći domaće okvire i granice. Saznajte više i upoznajte Marijanu Jungić na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta Nazdravite s nama pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru/autorici

Vedrana & Giuliano Dodig, još uvijek zaljubljeni bračni par iz Splita, u vinskim krugovima poznati po nadimku The Dodigs. Nakon pedesete, (a do tada su se, kako kažu, naradili i umorili, odškolovali dijete i sve posložili na svoje mjesto), okrenuli su se najpitkijem hobiju. Njihova vinska priča počela je spontano i sramežljivo, a danas malo koji vinski događaj može proći ispod njihovog radara. Kroz putovanja, posjete vinskim regijama, različite vinske škole i edukacije, ljubav za vinom razvijala se i rasla. Za Vedranu i Giuliana, vino i hrana više nisu samo hobi, već stil života koji rado dijele na njihovom blogu “Drinking Up With The Dodigs”.

Pogledajte još neke podcaste