Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Doktori bi se uz nove tehnologije više mogli posvetiti pacijentu – Zdravstvo – pogled iznutra

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novoj epizodi podcasta Zdravstvo – pogled iznutra prof. dr. Rasim Jusufović sa svojim gošćama razgovara o razvoju, istraživanju i inovacijama u medicini.

U studio Oslobođenje podcasta stižu direktorica ASA Instituta  doc. dr. Daria Ler i dekanesa Medicinskog fakulteta Univerziteta SSST prof. dr. Aida Hajdarpašić.

Na koji način dostignuća mogu doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini, a sve to u korist pacijenata? Da li usvajanje novih tehnologija ostavlja prostor doktorima da se više posvete onima kojima trebaju?

Novu epizodu podcasta Zdravstvo – pogled iznutra slušajte i gledajte ovog utorka u 20 sati na  www.podcastoslobodjenje.ba.

Prethodnu epizodu podcasta „Zdravstvo – pogled iznutra“ pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Prof. dr. Rasim Jusufović – etablirani stručnjak i senior lider i ekspert iz oblasti zdravstvene ekonomije. Profesor je na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology i gostujući profesor na Medicinskom univerzitetu Beč, suosnivač je međunarodnog postdiplomskog studija iz zdravstvene ekonomike i direktor projekta uspostavljanja ASA bolnice, prve privatne opšte bolnice u BiH. Prof. dr. Jusufović stručnjak je za zdravstvenu ekonomiju sa doktoratom iz oblasti farmakoekonomije i zdravstvene ekonomije, trener jahanja, konjički sportista, muzičar, autor knjiga, udžbenika, privatni pilot, a sada i voditelj podcasta.

Pogledajte još neke podcaste