Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Debeli drift: Adri je zbog mene ušao na drift scenu – Davcast by Oslobođenje

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Ovog ponedjeljka u studio Davcasta by Oslobođenje stiže Nikola Ilić aka Debeli drift, drifter i kako on sebe još naziva, youtuber u pokušaju, kojeg prati čak 101. 000 ljudi.

Ovaj Novosađanin je prvak drifta na Balkanu, a u novoj epizodi Davcasta ispričao je i kako se razvila ta ljubav prema automobilima, a kasnije i prema drift sceni.

– Roditelji su mi rekli dat ćemo ti sve, samo prestani voziti motor, rečenica je koju Nikola spominje kao prekretnicu u životu.

Govorio je i o svom odrastanju i nije krio kako je bio “problematičan tinejdžer” koji je pravio i neke greške. Spas od svega je našao otkrivanjem svoje strasti prema automobilima, a prvi nastup je imao 2015. godine na Adi Huji, u Beogradu.

Osim Debelog, jedno od većih imena u auto-moto industriji je njegov kolega i jako dobar prijatelj Adrijan Petričević Adri, kojeg Nikola smatra za jednog od najvećih rivala, ali dodaje da koliki god da je veliki rivalitet među njima, prijateljstvo je još veće.

– Adri je zahvaljujući meni ušao na drift scenu, realno je tako, kaže Nikola.

Kako je postao šampion u driftu? Je li to samo “sport za bogate” saznajte u novoj epizodi Davcasta ovog ponedjeljka u 20 sati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Prošlosedmičnu epizodu podcasta Davcast by Oslobođenje u kojoj je gost bio Toma Milovanović pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

David Čerkez – 18-godišnjak iz Mostara, kreator podcasta koji je nakon samo godinu dana emitovanja oborio rekorde gledanosti na Balkanu. Voli li sve što vole mladi? Istina, voli, ali David je puno više od toga i vjerovatno ga je to “više” dovelo i do Oslobođenja. Kroz Davida smo naučili šta zaista znači biti “nahajpovan”, a da pri tom uopšte ne budeš “krindž”. David hajp uspješno održava i putem društvenih mreža, gdje njegov rad prati više od 100k TikTok i Instagram pratitelja.

Pogledajte još neke podcaste