Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Dal Varešanović: Porodica mi je pomogla da ne odustanem od svega – (IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Fudbaler Rizespora sa 10 golova u 35 utakmica protekle sezone, Dal Varešanović je gost 29. epizode podcasta (IN)Direkt. Igrao je za omladinske kategorije FK Sarajevo i Dinama iz Zagreba, sa kadetima Sarajeva osvojio dvije titule da bi potom uslijedio prelazak u Liverpool. Nakon 3 godine slijedi povratak u matični bordo dres i osvajanje Kupa BiH. Fantastičnim partijama dolazi transfer u Tursku sa milionskim obeštećenjem.

Sanel je razgovarao sa Dalom o značaju njegove porodice u karijeri, uticaju djeda Mirsada Fazlagića, žrtvovanju njegove majke, bratu kao inspiraciji i odnosu sa ocem Mirzom. Dotakli su se razloga zbog kojih je Dal razmatrao prestanak igranja fudbala. Nezaobilazna tema je bio odnos sa trenerima u FK Sarajevo i tri finala Kupa BiH u kojima je nastupao.

Dala Varešanovića možete bolje upoznati na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste