Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Branimir Begić: Vino mora biti odraz obitelji i onoga ko radi – Nazdravite s nama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Vinariji Begić iz Prologa vinarstvo je bio dugogodišnji hobi koji je s vremenom prerastao u ozbiljan obiteljski posao. Savršena mikroklima i mediteranski utjecaj pogodovali su uzgoju plavca malog, najpoznatije dalmatinske sorte, po kojem postaju poznati u BiH. Danas se gotovo svaki bolji restoran u BiH može pohvaliti kako na svojoj karti ima Plavac mali hercegovački.

Iako najmlađi od trojice braće, Branimir Begić samouvjereno preuzima vinariju od oca Leona Begića. Entuzijazam mladog Begića, želja za eksperimentiranjem i težnja da bude drugačiji rezultiraju uspješnim vinima kao što je Rastok i Žilavka iz akacije.

U ovom podcastu, Vedrana i Giuliano su razgovarali sa Branimirom o tradiciji i naslijeđu koje treba nastaviti. Zašto su žene bitan faktor u vinariji? Da li je istina da je Branimir rekao da bi više želio da Hajduk osvoji prvenstvo nego da njegovo vino dobije nagradu?

Odgovore na ova pitanja, kao i mnoga druga, možete saznati u podcastu Nazdravite s nama ove srijede u 20 sati.

rethodnu epizodu podcasta “Nazdravite s nama” u kojoj su gosti bili Zdenko i Tomislav Milas pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru/autorici

Vedrana & Giuliano Dodig, još uvijek zaljubljeni bračni par iz Splita, u vinskim krugovima poznati po nadimku The Dodigs. Nakon pedesete, (a do tada su se, kako kažu, naradili i umorili, odškolovali dijete i sve posložili na svoje mjesto), okrenuli su se najpitkijem hobiju. Njihova vinska priča počela je spontano i sramežljivo, a danas malo koji vinski događaj može proći ispod njihovog radara. Kroz putovanja, posjete vinskim regijama, različite vinske škole i edukacije, ljubav za vinom razvijala se i rasla. Za Vedranu i Giuliana, vino i hrana više nisu samo hobi, već stil života koji rado dijele na njihovom blogu “Drinking Up With The Dodigs”.

Pogledajte još neke podcaste