Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Bolje nas prepoznaju drugi jer sami sebe ne vidimo – O prostoru sa Zecom i Vukom

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

U novom izdanju podcasta O prostoruAmir Vuk Zec ugostio je Nedima Mutevelića i Jasmina Sirču, dvojicu mladih arhitekata čije je djelovanje od velike važnosti za arhitekturu Sarajeva, a i šire.

Podcast minute iskoristili su za razgovor o Danima arhitekture, najvećem festivalu arhitekture u BiH, koji je u septembru održan po 15. put, o autorskoj knjizi “Arhitektonski vodič Sarajeva” koji uključuje preko 150 objekata i arhitekata, što je čini jedinstvenom zbirkom o gradnji Sarajeva te o knjizi “3650 dana savremene arhitekture u Sarajevu“, a Zec ne bi bio Zec kada ne bi doskočio sa svojim anegdotama.

O prostoru sa Zecom i Vukom i gostima slušajte i gledajte ove nedjelje u 21 sat.

Prošlu epizodu podcasta “O prostoru sa Zecom i Vukom” u kom je naš Amir Vuk Zec ugostio Isaka Medića, inženjera statičara možete pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Amir Vuk Zec – strastveni majstor arhitekture čiji stvaralački duh preobražava horizonte Bosne i Hercegovine i šireg regiona. Svoj život posvećuje arhitekturi, smatrajući je ne samo pozivom, već dušom svog bića. On je arhitekta koji ne slijedi konvencionalne staze, već sa dubokom strašću istražuje svaki prostor kao tajanstvenu priču za ljudsku dušu. Amirova neumoljiva dosljednost prema svojoj struci su neosporni. Njegova karijera nije rezultat slučajnosti, već plod predanosti. On ne stvara samo zgrade, već oživljava priče koje pulsiraju životom. Amir Vuk Zec ne samo da oblikuje prostor, već i vrijeme samo po sebi.

Pogledajte još neke podcaste