Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Bh. vina se mogu nositi sa najvećim vinogradarskim regijama svijeta – Nazdravite s nama

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Drago Marijanović, jedna od najvažnijih osoba iz povijesti hercegovačkog vinarstva, postavio je temelje Vinarije Marijanović koja danas počiva na 2,5 hektara zemljišta u jednom komadu, što je jedinstveni primjer uspješnog okrupnjavanja zemljišta.

Priča Vinarije Marijanović iz Služnja pored Čitluka je priča o ustrajnosti i trudu koja oduzima dah i govori o snazi volje hercegovačkog čovjeka koji će se uhvatiti u koštac sa  prirodom i problemima te izaći kao pobjednik.

Gosti pete epizode podcasta Nazdravite s nama su Josip i Vjeko Marijanović koji hrabro i uspješno zamijenjuju oca i kormilare vinskim morem pripremajući nam uvijek nešto novo.

Govoriće o vinskom turizmu BiH i svim njenim potencijalima. O obiteljskoj vinariji te kako otac i sin u vinogradu i podrumu postaju enolozi nadograđujući se i prepirući ponekad, ali uvijek dolaze do izvrsnih vina. Na taj način stvoreno je i famozno vino “33” koje je ujedno i brend vinarije, a o ovom vinu i mnogo toga drugog možete saznati u podcastu Nazdravite s nama ove srijede u 20 sati.

Prethodnu epizodu podcasta Nazdravite s nama u kojoj je gost bio Branimir Begić pogledajte OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsYouTube AUDIODeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru/autorici

Vedrana & Giuliano Dodig, još uvijek zaljubljeni bračni par iz Splita, u vinskim krugovima poznati po nadimku The Dodigs. Nakon pedesete, (a do tada su se, kako kažu, naradili i umorili, odškolovali dijete i sve posložili na svoje mjesto), okrenuli su se najpitkijem hobiju. Njihova vinska priča počela je spontano i sramežljivo, a danas malo koji vinski događaj može proći ispod njihovog radara. Kroz putovanja, posjete vinskim regijama, različite vinske škole i edukacije, ljubav za vinom razvijala se i rasla. Za Vedranu i Giuliana, vino i hrana više nisu samo hobi, već stil života koji rado dijele na njihovom blogu “Drinking Up With The Dodigs”.

Pogledajte još neke podcaste