Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Pokreni video

Bane Arsenijević: Moglo je bolje, ali ne žalim ni za čim – (IN)Direkt

Podijeli na Twitter
Podijeli na Facebook
Podijeli na LinkedIn
Podijeli email-om

Gosta 23. epizode (IN)Direkta, iz rodne Batajnice kod Beograda, fudbalski dovodi u Sarajevo gdje osniva porodicu te i danas živi i radi. Uz BSK Batajnicu, početak Branislava Arsenijevića se veže za omladinske kategorije FK Zemun koji je važio za jednu od najboljih škola fudbala u Srbiji.

Seniorski staž ostvaruje u Mladosti iz Lučana te sa Branislavom Ivanovićem dijeli svlačionicu u FK Srem. Na debiju za ukrajinski Chornomorets Odesa doživljava tešku povredu što pauzira njegovu inostranu karijeru. Nakon oporavka, uspješno igra u Sjevernoj Makedoniji za Sileks.

2007. godine dolazi u BiH i potpisuje za Slaviju, tada stabilnog premijerligaša čiju su ekipu činila imena poput Sretka Vuksanovića, Gorana Simića, Bojana Regoja i drugih velikana. Sa Slavijom postaje viceprvak, osvaja Kup BiH i igra evropske utakmice. Nakon tri godine prelazi na Koševo te baš u svom debiju za FK Sarajevo igra i postiže pogodak protiv Slavije.

Nakon kvalitetne sezone u bordo dresu, Bane odlazi u Azerbejdžan gdje naredne tri sezone nastupa za AZAL iz Bakua. Poslije se vraća u Slaviju te donosi odluku o završetku karijere.

– Bilo je nekih situacija da se vratim. Tri prelepe godine sam proveo u Azerbejdžanu potpisao sam taj neki deo novca da opraštam FK Sarajevo, a da mi oni nešto isplate. Otišao sam mirne glave, dobio sam papire čiste. U tom momentu nije došlo do rasprava između mene i kluba, doduše nisu ni bili ti ljudi u upravi kluba kada sam ja odlazio. Bilo je o mom povratku gde bi se ja sigurno i vratio, gde me je čitav grad zavoleo. Horde zla, kada ih i dan danas sretnem na utakmici, čujem “Bane vrati se”, ali ne mogu više da se vratim kao igrač, mogu samo na neku drugu poziciju, ali sam tu uvek. Često dođem i na Koševo naročito kada je derbi. Ibraković će vam dati odgovor na pitanje zašto se ja nisam vratio u Sarajevo. Nije mi krivo, ali normalno da bih voleo da se vratim, jer gde ti je lepo uvek se rado vraćaš, poručio je Arsenijević.

Sjećanja i anegdote iz karijere Branislava Arsenijevića poslušajte i pogledajte u 21 sat na www.podcastoslobodjenje.ba.

Ukoliko ste propustili pretnodne epizode podcasta (IN)Direkt-a možete ih pogledati OVDJE.

Naše podcaste gledajte i slušajte na www.podcastoslobodjenje.ba te na platformama YouTubeApple PodcastsGoogle PodcastDeezerSpotifyPodcast IndexAmazon MusicTuneIn + AlexaPodcast AddictPodchaserPocket CastsListen Notes i Player FM.

O autoru

Sanel Konjhodžić dugogodišnji je sportski novinar i urednik sport1.oslobodjenjeba. Ovaj strastveni zaljubljenik u sport, naročito u fudbal, cijeli život dokazuje da možeš igrati za raju i zanemarivati taktiku, a da pri tom ne moraš završiti u nižerazrednom Vratniku. Uz znanje i čvrst stav, u sportskim podcast minutama očekujte otvoren i direktan razgovor o svemu dobrom, ali i lošem u bh. sportu.

Pogledajte još neke podcaste